Noi condiţii de ieşire din Bulgaria! Românii sunt testaţi de prosoape furate din hotel

Românii care se întorc din Bulgaria sunt sfătuiţi să ţină cont de noile condiţii de ieşire, intrate în vigoare în această dimineaţă. Potrivit autorităţilor bulgare, toţi turiştii vor fi testaţi în vamă de prosoape, scrumiere şi alte bunuri furate din hotel, iar cei depistaţi pozitiv riscă o carantină prelungită.

„Folosim testul rapid, pe bază de exudat nazal”, explică Valeri Kurev, şeful bulgar al vămilor. „E simplu şi nedureros. O asistentă îţi bagă un băţ în nas şi râcâie acolo două minute, timp în care noi îţi verificăm bagajele.”

Câţiva români susţin că testul e abuziv şi nesigur, cu multe rezultate fals pozitive. „E prosopul meu, l-am adus de acasă! Ştiu că scrie pe el ‘Hotel Lux Albena 5*’, dar l-am furat acum doi ani, când nu existau regulile astea tâmpite. Anul ăsta l-am adus de acasă”, spune un turist originar din Tecuci.

Vameşii bulgari spun însă că măsura e binevenită, în doar câteva ore exudatul nazal scoţând la iveală 40 de prosoape, 8 veioze, o scrumieră, un şezlong, 12 seturi de tacâmuri, un cuier şi o uşă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
1 septembrie 2021 08:55
Citește mai mult despre: Bulgaria testare turism

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult