Normalitate! În satele de moți din Apuseni e mai grav să zici că eşti vegan decât homosexual

Chiar dacă mulți dintre ei trăiesc izolați în munți, moții din Apuseni le dau clasă la toleranță multor orășeni auto-intitulați deschiși la minte. Cel mai bine o arată lucurul ăsta modul în care moții îi tratează pe homosexuali. Nimeni în Apuseni n-are nimic cu ei, printre moți fiind mult mai grav, de exemplu, să spui că ești vegan decât homosexual.

”Ce face el acasă, cu femei sau bărbați, nu-i treaba mea”, spune Argentin Todea, un moț din Apuseni. ”Dar să vină la masa mea și să zică că el nu mănâncă jumările mele sau cârnații mei de porc, păi no, așa ceva io nu pot accepta! Cum să-mi ceară el mie legume goale și atât? Mănâncă mă carne, că ești om, nu vită, ce Dumnezo! Nici nu vreau să mă gândesc că există așa oameni.”

”Ăștia ar merita trași pe roată, nu bietul Horea, că lui tare îi plăceau jumările”, a adăugat moțul. ”Dar acum nu se mai dau pedepse din astea, că nu ne lasă ăștia de la UE, așa că eu i-aș pune pe vegani să aleagă: fie mănâncă ca oamenii, fie încep să tragă în jug și atunci pot mânca liniștiți toate prostiile alea ale lor. Oamenii cu oamenii, animalele cu animalele, așa cum e la noi din moși-strămoși.”

Scris de Calin
19 octombrie 2016 16:10
Citește mai mult despre: apuseni Ardeal homosexual vegan

Alte articole

Vezi mai mult