Nostalgia Cernobâlului! Românii îşi amintesc Paştele din ‘86, când găinile făceau ouă fosforescente

Credeai că doar nostalgicii comunismului sunt nişte dezaxaţi? De curând, tot mai mulţi români au devenit nostalgici după dezastrul de la Cernobâl! Aceştia spun că în fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale, îşi amintesc cu drag de acele zile complet magice din aprilie ‘86, când găinile ouau ouă verzui, fosforescente, mult mai frumoase decât ouăle roşii din zilele noastre.

“Nu era bucurie mai mare decât să ai pe masă un coş de ouă luminoase, să le auzi zumzetul discret şi să le ciocneşti cu cei dragi. Dar cu mare grijă, fiindcă puteai să declanşezi o reacţie nucleară în lanţ şi să vaporizezi tot satul.”, povesteşte Deceneu Petrescu, ultimul dintre locuitorii cu trei picioare ai unui cătun din Maramureş.

“Erau obiceiuri frumoase, creştea tiroida în tine de mândrie. Păcat că tinerii le-au uitat. Televiziunea, internetul, contaminarea cu izotopi de cesiu, toate astea afectează memoria”, adaugă o consăteancă. “Mi-e şi ruşine să recunosc, dar băieţii mei n-au văzut un contor Geiger decât în filme!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
27 aprilie 2016 16:51
Citește mai mult despre: catastrofa Cernobal oua Paste radiatie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult