Nu era nebun! Van Gogh şi-a tăiat urechea fiindcă vecinii lui români nu mai terminau cu manelele

Mulţi au bănuit că van Gogh a fost bolnav psihic, însă o filă proaspăt descoperită din jurnalul celebrului pictor aruncă o lumină nouă asupra evenimentelor! Istoricii care au studiat înscrisurile spun că artistul olandez şi-a tăiat urechea pentru că nu mai suporta manelele pe care le ascultau, seară de seară, românii într-un zăvoi din vecinătate.

„Dragă jurnalule, e ziua a 23-a de manele dinspre pădure. Narcisele se ofilesc vizibil. Noaptea visez că şi eu cânt manele şi mi se lipesc bani pe frunte. Dacă mai aud o dată ‘A ieşit soarele din nori’, jur că îmi tai urechea”, se plânge van Gogh, care câteva zile mai târziu a auzit din nou melodia lui Florin Salam, aparent mai veche decât se credea.

„În secolul al 19-lea, ţările române abia scăpaseră de fanarioţi, care au lăsat în urmă mii de interpreţi de manele şomeri. Fireşte, aceştia s-au reprofilat, asigurând fondul muzical pentru grătarele concetăţenilor, atât acasă cât şi peste hotare. Câţiva dintre ei au ajuns şi în Occident, ducând la o frecvenţă ridicată a tăierilor de urechi”, a explicat istoricul Francisc Goia.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
22 aprilie 2018 12:04

Alte articole

Vezi mai mult