România continuă să aibă o atitudine absolut bizară în privința valorilor naționale. Aparent nu știm să apreciem un pionier într-un domeniu, un artist, un mare om decât dacă pleacă din țară, altfel, cât e aici trebuie să trăiască ignorat de semeni. 

borcea-maternitate.jpg

Este și cazul lui Cristi Borcea care, în ciuda reputației sale intens dovedită, nu a fost onorat de români cum se cuvine, prin schimbarea numelui unei maternități cu al său. „Știți cum se numește maternitatea Giulești? Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Prof. Dr. Panait Sîrbu». Păi cine e ăsta și câți copii a făcut? La Brașov se numește «dr. Ioan Aurel Sbârcea». Cine naiba a auzit de el în afară de nepoți?”, întreabă, pe bună dreptate, profesorul Iosif Ion, de la departamentul Patrimoniului Național.

Situația este cu atât mai penibilă cu cât în Miami, unde Cristi Borcea a avut ceva afaceri și o casă, există mai multe locuri care-i poartă numele, cum ar fi spitalul „Cristi Borcea și fii” din El Portal sau cele două cabinete de neonatologie din Virginia Key, numite ambele Cristi Borcea.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 12.12.2018 14:42 Monden

National Cinematografic