Nu ne respectăm valorile! Nicio maternitate nu poartă numele lui Cristi Borcea

România continuă să aibă o atitudine absolut bizară în privința valorilor naționale. Aparent nu știm să apreciem un pionier într-un domeniu, un artist, un mare om decât dacă pleacă din țară, altfel, cât e aici trebuie să trăiască ignorat de semeni.

Este și cazul lui Cristi Borcea care, în ciuda reputației sale intens dovedită, nu a fost onorat de români cum se cuvine, prin schimbarea numelui unei maternități cu al său. „Știți cum se numește maternitatea Giulești? Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Prof. Dr. Panait Sîrbu». Păi cine e ăsta și câți copii a făcut? La Brașov se numește «dr. Ioan Aurel Sbârcea». Cine naiba a auzit de el în afară de nepoți?”, întreabă, pe bună dreptate, profesorul Iosif Ion, de la departamentul Patrimoniului Național.

Situația este cu atât mai penibilă cu cât în Miami, unde Cristi Borcea a avut ceva afaceri și o casă, există mai multe locuri care-i poartă numele, cum ar fi spitalul „Cristi Borcea și fii” din El Portal sau cele două cabinete de neonatologie din Virginia Key, numite ambele Cristi Borcea.

Scris de Ef
12 decembrie 2018 12:12
Citește mai mult despre: cristi borcea maternitate

Alte articole

Vezi mai mult