Summitul Donald Trump-Kim Jong-Un de la Singapore a rezolvat doar parţial ameninţarea coreeană. Deşi Coreea de Nord devine un stat paşnic şi posibil aliat, în peninsula coreeană situaţia rămâne complicată, din cauza celorlalte Corei, state extrem de duşmănoase şi de periculoase.coreile_trump.jpg

Cel mai mare pericol coreean este Coreea de Est, numită şi Coreea Parşivă, unde au godzile atomice care pot înota până pe plaja de la Mamaia, unde te trag de pe şezlong în adâncuri. Pe locul doi, Coreea de Jos, condusă de un dictator odios, care are nu doar arme nucleare, ci vinde şi seturi de table incomplete, cu câte două puluri lipsă şi un singur zar, care provoacă furie şi frustrare în toată lumea.

Alte state duşmane din Peninsula Coreeană sunt Coreea Manchuriană, un stat unde a câştigat fascismul, nu comunismul, şi Republica Independentă Coreea, o dictatură de tip sud-african, unde se produc doar foamete şi heroină.

Evident, mai există şi Former Korean Republic of Korea, care nu are voie să-şi păstreze numele, pentru că nu e de acord Coreea de Jos, pe care Former Korean Republic of Korea o ameninţă cu rachete, ceea ce complică şi mai mult situaţia din Peninsula Coreeană. Toate aceste provocări rămân în sarcina generaţiilor viitoare.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Ionut | Tuesday, 12.06.2018 12:38 Monden

National Cinematografic