Nu se opresc aici! După Delta Văcăreşti ar putea fi declarat rezervaţie naturală şi Masivul Glina

Delta Văcăreşti e doar primul pas în marea aventură ecologistă a Capitalei! Potrivit unor documente ale Ministerului Mediului, un alt ecosistem unic din apropierea cartierului Berceni e pe punctul de a fi transformat în parc natural. Este vorba despre Masivul Glina, cunoscut de localnici ca munţii ăia de gunoi care se împut foarte tare vara.

Format de-a lungul a zeci de ani, prin depunerea lentă a deşeurilor, geologii spun că Masivul Glina are câteva particularităţi care îl fac demn de protecţia statului. “În primul rând, dintre toţi munţii Europei, cei de la Glina sunt singurii care în loc să se tocească, cresc pe zi ce trece. Merită menţionate şi diferitele fenomene rare care au loc aici, cum ar fi vulcanii de cauciuc aprins, gheizerele cu miros de hoit şi peştera de reziduuri medicale periculoase.”

Printre speciile rare care şi-au găsit adăpost în muntele Glina amintim ursul de tomberon, strămutat aici tocmai de la Braşov în bena unui TIR, vulturul gunoier, calul de la căruţa de fier vechi şi mai bine de 70 de specii de şobolan, dintre care jumătate purtătoare de ciumă.

Alpiniştii spun că escaladarea versantului sudic al Glinei e foarte dificilă, fiindcă e plin de coji de banană, însă priveliştea din vârf merită efortul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
13 mai 2016 13:16
Citește mai mult despre: delta vacaresti Glina groapa de gunoi rezervatie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult