Nume grele la Bookfest. Dan Alexe s-a ocupat de mici, în maieu

Ca de fiecare dată, salonul de carte Bookfest atrage nume importante din literatura română și internațională. Anul acesta, de tradiționalul grătar de mici de la Romexpo, unde adăstează faniii lecturii, s-a ocupat marele Dan Alexe, în maieul oficial de scriitor de anvergură.

Acesta a ținut să facă micii conform unei vechi rețete persane și să admonesteze pe orice client că micii nu sunt o invenție românească, acestea sunt doar deliruri naționaliste, ci că secretul lor a fost adus aici din Imperiul Otoman, o adevărată civilizație indo-eruopeană care a inventat nu doar poponăreala lejeră, socială, ci și rețeta de mâncare cu carne tocată pe grătar.

Atras de literatura intensă ce avea loc la Bookfest, dar și de mirosul de mici, însuși Andrei Pleșu, Cresusul intelectual al culturii române s-a deplasat la fața locului și a avut un dialog intens cu cititorii despre proporția ideală de muștar care se poate pune pe o porție normală de 16 mici și trei felii de pâine. La final, scriitorii au dat autografe cu scobitoarea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

31 mai 2024 15:10
Citește mai mult despre: bookfest Dan Alexe mici romexpo

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult