Nutriționiștii somalezi șochează: „Suntem ceea ce ne dorim să mâncăm!”

O echipă de cercetători din Somalia a efectual un studiu menit să stabilească felul în care organismul uman este influențat de preferințele noastre culinare. Concluzia studiului este că organismul nostru este compus în proporție de 90% din ceea ce ne-ar fi plăcut să mâncăm și doar 10% din ceea ce mâncăm efectiv.

Experimentul a fost unul de amploare și s-a desfășurat pe durata a șase săptămâni, timp în care 30 de mii de somalezi au consumat aproape două mere. Regimul alimentar a fost unul foarte strict, cu ore fixe, participanții la acest studiu sărind peste masă de trei ori pe zi.

Metoda de studiu a fost una destul de simplă dar foarte eficientă. Atunci când venea ora mesei, oamenii de știință mergeau la fiecare individ în parte și îl întrebau ce anume ar dori să mănânce în acel moment. Dr. Ibrahim Assan ne detaliază: „Cei mai mulți subiecți ar fi mâncat ceva consistent, cu multă carne, ignorând total faptul că alimentele care conțin carne sunt dăunătoare pentru organism. Practic își băteau joc de corpul lor, iar mulți dintre ei au și murit din cauza asta. În schimb, cei care își doreau să mănânce doar o salată de verdeață și un fruct au fost spitalizați în stare bună și au devenit pacienți de model.”

Scris de TNR
3 mai 2012 13:05

Alte articole

Vezi mai mult