Comedia „Avort cu secretarul de partid” a avut premiera la Festivalul Tristeții din Petroșani și a lăsat audiența în lacrimi. Aplauzele și hohotele de plâns au ținut minute în șir iar regizorul a fost chemat în fața publicului pentru a fi felicitat.

film-romanesc-comedie-horror.jpg

„Am apreciat în mod deosebit jocul actoricesc al lui Horațiu Mălăele, care interpretează secretarul de partid ce o lasă gravidă pe Maia Morgenstern. Dar și Dorel Vișan în rolul securistului a fost minunat, iar când a venit Vlad Ivanov și a început să taie din ei am simțit momentul”, a povestit un cinefil care merge la filme românești de când i s-a sinucis mama pentru că tatăl lui avea o formă de cancer incurabil.

Și criticii de film au apreciat pelicula, considerând-o cu mult mai sinistră decât alte filme de gen, cum ar fi Exorcistul, The Hills have Eyes sau chiar Psycho. Chiar și Stephen King a apreciat filmul românesc, spunând că nu a mai văzut o comedie mai sinistră de când i-a fost ecranizat Chulo. „Probabil că românii au acces la cocaină de-aia neagră, care dă doar depresie, știți ce zic? Deci dacă aveți, nu-l uitați și pe tata King, Sharing is Carrieng, fraților”, a încercat romancierul un joc de cuvinte.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Thursday, 12.09.2019 15:36 Monden

National Cinematografic