O comedie românească despre avort a detronat Exorcistul în topul filmelor horror

Comedia „Avort cu secretarul de partid” a avut premiera la Festivalul Tristeții din Petroșani și a lăsat audiența în lacrimi. Aplauzele și hohotele de plâns au ținut minute în șir iar regizorul a fost chemat în fața publicului pentru a fi felicitat.

„Am apreciat în mod deosebit jocul actoricesc al lui Horațiu Mălăele, care interpretează secretarul de partid ce o lasă gravidă pe Maia Morgenstern. Dar și Dorel Vișan în rolul securistului a fost minunat, iar când a venit Vlad Ivanov și a început să taie din ei am simțit momentul”, a povestit un cinefil care merge la filme românești de când i s-a sinucis mama pentru că tatăl lui avea o formă de cancer incurabil.

Și criticii de film au apreciat pelicula, considerând-o cu mult mai sinistră decât alte filme de gen, cum ar fi Exorcistul, The Hills have Eyes sau chiar Psycho. Chiar și Stephen King a apreciat filmul românesc, spunând că nu a mai văzut o comedie mai sinistră de când i-a fost ecranizat Chulo. „Probabil că românii au acces la cocaină de-aia neagră, care dă doar depresie, știți ce zic? Deci dacă aveți, nu-l uitați și pe tata King, Sharing is Carrieng, fraților”, a încercat romancierul un joc de cuvinte.

Scris de Ef
12 septembrie 2019 16:09
Citește mai mult despre: film romanesc

Alte articole

Vezi mai mult