This website uses cookies. By continuing your navigation you agree with their use.

O editură a profitat de faptul că elevii nu deschid niciodată manualul de Filosofie și scoate de 7 ani o versiune cu pagini albe, fără ca cineva să se prindă până acum. Iar la minister s-a rezolvat ușor evaluarea și aprobarea manualului, cu o mică șpagă, exact cum fac absolut toate editurile, iar apoi a fost simplu ca toate școlile să fie împânzite cu acest manual.

manual_pagini_albe.jpg Impostura a fost descoperită accidental de un părinte. ”S-a întâmplat să rămân fără hârtie igienică în casă, așa că am luat manualul cel mai inutil al lui fii-miu, cel de Filosofie, să rup din el niște foi. Și, surpriză: toate foile, deși le-am rupt de la mijlocul manualului, erau albe. Dar măcar erau foi de proastă calitate, nu erau din alea scumpe și tari, să nu te poți șterge decent la cur cu ele.”

Directorul editurii spune însă că, fiind vorba de un manual de Filosofie, e firesc ca acesta să aibă pagini albe. ”E chiar imperativ să fie așa”, insistă directorul. ”Pagina albă este un simplu analogon, o punere în scenă și o tematizare a albului seminal, cel căruia i-a dedicat și Derrida mai multe lucrări. Doar cineva înapoiat, un metafizician care și-a uitat creierul în trecut poate contesta importanța paginii albe și genialitatea manualului nostru.

Scris de Calin | Tuesday, 29.08.2017 13:54 Monden

National Cinematografic