O femeie de 121 de ani dezvăluie secretul longevității: “Până acum, nu am murit niciodată”

A împlinit recent 121 de ani, dar se simte ca la 97! Este vorba despre Sofronia Gâlmă, o femeie dintr-un sat vasluian, care, în ciuda tuturor dificultăţilor întâmpinate, a devenit cea mai bătrână femeie din România. Aceasta a acceptat să-şi dezvăluie secretele care au ajutat-o să ajungă la o vârstă atât de înaintată.

“Mulţi spun că ajungi la o asemenea vârstă dacă nu fumezi, nu bei alcool, nu mănânci carne, nu faci sex neprotejat cu animale, dar adevărul e cu totul altul. Cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont este să nu mori. Practic, cu cât nu mori mai mult, cu atât trăieşti mai mult”, spune Sofronia, trăgând cu sete dintr-o ţigară.
 
Femeia nu are rude, ultimul stră-stră-strănepot murind de bătrâneţe înainte de Revoluţie. “Am fost mereu o femeie cu puls, practic asta mi-a dat putere să trăiesc. Sper să o duc în continuare la fel de bine, chiar dacă nu mai am pe nimeni alături. Ce să le fac, dacă n-au ascultat sfaturile mele şi, în loc să trăiască, au murit?”, se întreabă, retoric, bătrâna.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Luchian
28 ianuarie 2015 13:35
Citește mai mult despre: longevitate sanatate secret

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult