O filmare de la nunta unui cuplu de români, nominalizată la 7 premii Oscar

Visul tuturor regizorilor români este pe care de a fi îndeplinit de o firmă de filmări nunţi din Bucureşti care, din greşeală, a trimis caseta cu filmarea de la nuntă Academiei Americane de Film în loc s-o trimită fericitului cuplu. Filmarea a fost nominalizată la 7 premii Oscar, printre care cel pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu adaptat şi cea mai bună imagine.

„Până acum, filmele primite de la români erau extrem de deprimante şi prost făcute. Sunet prost, muzică şi mai proastă, oameni fără vlagă şi lipsiţi de chef, actori execrabili. Pe lângă toate astea, ce am primit acum e o bijuterie. Scena în care un om mănâncă o ciorbă este acum gigantică, cu sute de figuranţi. Super-producţie!”, a declarat un membru al academiei americane de film.

Şi criticii sunt, şi ei, daţi pe spate de filmare, apreciind claritatea imaginii, mult peste ce poate scoate cinematografia est-europeană dar şi efectele speciale. „Când a venit scena cu aducerea tortului am căzut de pe scaun. Atâta realism n-am văzut de mult”, spune un cinefil pe site-ul de specialitate Rotten Tomatoes.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
11 februarie 2014 09:02

Alte articole

Vezi mai mult