Oana Roman, dezamăgită de masa de Mărţişor!

Sărbătoarea de Mărţişor are un adversar! Oana Roman a declarat azi presei, în pauza de masă din timpul micului dejun, că ea nu înţelege rostul datinilor de 1 Martie. „De Crăciun se taie porcul, de Revelion se pune masă mare, de Paşti se ciocnesc ouă roşii, numai de Mărţişor se dau nişte prostii necomestibile. Credeţi-mă că am fost la Romană la toate mesele cu mărţişoare, de pe fiecare am încercat să gust ceva” spune, indignată, Oana. „Pot spun că masa de Mărţişor practic nu există, comparativ cu cea de Paşti sau de Crăciun”.

Vedeta se gândeşte însă să facă ceva pentru a schimba această sărbătoare. Mai precis, Oana vrea să lanseze o linie de mărţişoare comestibile: „Pentru cuplurile care nu vor să se despartă niciodată, o pizza extralarge pe care o pot rupe în două şi fiecare îşi păstrează o jumătate pentru mai târziu, când o să i se facă foame. Pentru adolescente, un iepuraş mic, alb, drăgălaş, fript, un trifoi cu patru foi de viţă şi multă smântănă sau nişte îngeraşi cu aripioare picante. Pentru persoanele mai în vârstă, cu gusturi mai conservatoare, m-am gândit că ar merge un elegant medalion de porc.”

„În felul acesta”, crede Oana Roman, „Mărţişorul n-ar mai fi o celebrare a kitschului, ci ar deveni în sfârşit o sărbătoare cu gust”.

Scris de TNR
1 martie 2012 14:03

Alte articole

Vezi mai mult