Oana Roman şi-a pregătit pentru Revelion o superbă rochie din şorici de porc

Croitorul personal al Oanei Roman a pregătit, la cererea clientei sale, o superbă rochie din şorici care va atrage toate privirile în noaptea dintre ani! Lungă până la genunchi şi ornată cu falduri extravagante, rochia se strânge la brâu cu un elegant cordon din maţ de porc. Cusătura mânecilor este extrem de fină şi scoate în evidenţă materialul folosit: şorici de pe burtă. Dar să-l lăsăm mai bine pe croitorul Oanei Roman să ne vorbească despre excentricul obiect vestimentar:

“Am confecţionat rochia după metoda tradiţională. Mai întâi am tăiat înjunghiat porcul, l-am pârlit la foc de paie, fără butelie, şi l-am curăţat bine, ca să nu mai rămână păr pe material. Pe urmă, ce să vă mai spun, am scos maţele, am tăiat şunca şi am pregătit o pomana porcului, să-i cinstim pe oamenii care ne-au ajutat. Aşa e bine să faci, dacă vrei să mai vină şi la anul.”

Înainte să treacă la cusut, croitorul i-a dat materialului puţină sare, ca să nu fie prea greţos. S-a mai întâmplat în anii trecuţi ca Oanei să i se aplece din cauză că hainele pe care le purta erau foarte săţioase.

Acum, rochia e gata şi aşteaptă petrecerea de Revelion, mai ales că Oana a găsit deja o bijuterie cu care s-o asorteze: un minunat colier din cârnaţi de Pleşcoi, foarte util în caz că întârzie chelnerul.

Scris de TNR
31 decembrie 2011 11:12

Alte articole

Vezi mai mult