Obicei! Iarna, vizitele durează tot mai mult pentru că românii încearcă să reducă întreținerea acasă

Specialiștii avertizează că prețul crescut al întreținerii pe timp de iarnă a stimulat o adevarată migrație a românilor din propriile case, către rude, prieteni sau simpli cunoscuți. Foarte mulți români refuză să mai raspundă la telefon sau la ușă, de teamă să nu fie prieteni veniți în vizită, care, întâmplator, au și sac de dormit la ei. Un studiu arată chiar că durata medie a unei vizite se triplează pe timp de iarnă și, invariabil, invitații uită ceva la gazde.

“Noi acum ne-am luat și câini, latră când simt invitați. Ne-am ars anul trecut, am deschis din greșeală ușa și erau verii mei, care venisera chipurile să ne vadă. Au stat două săptămâni, au mâncat toată mâncarea, și-au făcut și foarte cald în cameră, că de, vroiau condiții! S-au îndurat de noi și au plecat abia când le-a confirmat administratorul că Radetul oprise căldura”, a povestit îngrozit un pensionar.

Speriată de amploarea fenomenului, poliția locală a demarat deja acțiunea “Nu deschideți la rude pe timp de iarnă!”, sperând să atragă atenția oamenilor creduli. “Ne-am confruntat cu multe cazuri în care oamenii au căzut în plasă. Deja putem spune că sunt grupări întregi de oameni înrudiți care vizează rude de până la gradul 4, singure și cu multe camere”, a avertizat un agent de poliție.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
21 ianuarie 2016 13:27
Citește mai mult despre: frig iarna intretinere musafiri vizite

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult