Obiectiv România. Suntem prima ţară din lume fotografiată integral de hipsteri

Toate conturile de Facebook cu „Photography” în coadă nu au fost în zadar. Șomerii care dețineau aceste conturi nu au stat degeaba și, pas cu pas, poză cu poză, au reușit să fotografieze întreaga Românie, de la un capăt la celălaltul.

„Totul a început în urmă cu 6-7 ani când mi-am cumpărat primul DSLR. Am început să fotografiez zambile cu «macro» și să le pun pe internet. Am luat ceva like-uri. După vreo doi ani de zile toate zambilele, ghioceii, lăcrămioarele și, în general, toate plantele din România fuseseră fotografiate. Am fotografiat toți boschetarii și am pus filtre cu alb-negru, să pară mai dramatic. Nu eram singur, sute de mii de români au făcut asta. Toți boschetarii sunt fotografiați. Apoi am trecut la peisaje, ghetouri, case în ruină, case neruinate, gunoaie, tot. Acum nu mai e un colțișor de România care să nu fie fotografiat din toate unghiurile, trecut prin filtrul «drama» și postat pe internet”, a declarat Robert Acrișor Photography, unul din primii români care a purtat acest nume.

Uniunea Europeană ne recomandă totuși să ne concentrăm pe chestiuni mai importante, pentru că sunt mai multe aparate de fotografiat în România decât dinți, săpun în baie sau case racordate la canalizare. „Sunt oameni care nu știu să citească un contor sau să înlocuiască un robinet, dar pot să-ți vorbească ore întregi de apertură și distanța focală”, a avertizat un oficial european.

Scris de Ef
26 februarie 2016 14:02
Citește mai mult despre: photography

Alte articole

Vezi mai mult