Olanda sistează exportul de lalele după ce un român i-a învățat să facă țuică din ele

Adio, lalele olandeze! Ţările de Jos au întrerupt pe termen nelimitat exportul de lalele după ce un român aflat în vizită i-a învăţat pe locuitorii Amsterdamului să facă ţuică din preţioşii bulbi. De acolo, meşteşugul ţuicii de lalele s-a răspândit ca focul în toată Olanda, iar astăzi, mai bine de 90% din producţia de flori e folosită pentru alcool.

Deşi nivelul de trai a scăzut cu 60% iar violenţa stradală e în floare, olandezii spun că niciodată nu au fost mai fericiţi. “Cine ar fi crezut că din nişte buruieni amărâte poţi să faci aşa o minune! Avem ‘Pălincă de Delft’ şi ‘Rachiu aprig de Maastricht’, sunt delicioase, dar preferata mea e ‘Urechile lui van Gogh’. I se spune aşa fiindcă are pe etichetă o singură petală”, glumeşte Pik van Lul, primarul din Amstelveen.

Despre “eroul civilizator”, cum l-au botezat olandezii pe românul care i-a învăţat să facă ţuică din lalele, se spune că ar şti să facă alcool şi din saboţi. “Nu ne va dezvălui secretul decât atunci când suntem pregătiţi”, a şuşotit un localnic.

Scris de Vasile
2 octombrie 2014 17:10
Citește mai mult despre: betivi lalele olanda tuica

Alte articole

Vezi mai mult