Omagiu suprem! Românii înlocuiesc pe Facebook citatele din Paler cu unele din Gabriel Garcia Marquez

Vestea că Gabriel Garcia Marquez a murit azi nu i-a lăsat impasibili de românii cu cont pe Facebook. Aceștia i-au adus scriitorului sud-american cel mai emoționant omagiu posibil: în loc să posteze citate din Octavian Paler, azi majoritatea au ales citate din Garcia Marquez. ”Sperăm ca maestrul Paler să ne înțeleagă”, spun utilizatorii de Facebook români.

Autorul sud-american a fost magiat și la nivel înalt. Astfel, președintele Traian Băsescu a promis că peste 3 ani, când speră să termine de citit ”Levantul” lui Cărtărescu, își va aloca un deceniu pentru lectura unei cărți scrise de Marquez. ”Încă nu știu care, dar va fi una cât mai scurtă”, a anunțat Băsescu.

Evident, Victor Ponta nu putea rămâne mai prejos, așa că i-a adus un omagiu și mai mare scriitorului columbian: și-a trecut în CV operele ”Un veac de singurătate” și ”Toamna Patriahului”, în semn de maximă apreciere față de opera lui Gabriel Garcia Marquez.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
18 aprilie 2014 12:04

Alte articole

Vezi mai mult