ONG-urile au luat foc! Poliţiştii din Caracal folosesc berbeci adevăraţi ca să spargă uşile

Mai multe organizaţii care se ocupă cu protecţia animalelor au sărit ca arse după ce au aflat că poliţiştii din Caracal folosesc berbeci în carne şi oase ca să spargă uşile în timpul intervenţiilor. “Este inacceptabil ce se întâmplă în Caracal, bietele animale sunt supuse la un chin inimaginabil. Sperăm să le salvăm din ghearele bestiilor de poliţişti, am conceput şi o petiţie online în acest sens, sperăm la cât mai multe like-uri”, a declarat Decebal Popescu, preşedintele Asociaţiei “Berbeci fără frontiere”.

Poliţiştii sunt şi ei tentaţi să renunţe la berbeci, acuzând ineficienţa lor. “Vă spun sincer, nu sunt buni de nimic. Îi izbim de uşă cu toată puterea, dar degeaba, până la urmă tot trebuie să aşteptăm cu orele, să ne deschidă infractorii. Plus că trebuie să ţinem 6-7 inşi de un berbec, că altfel se zbate şi ba lovim peretele, ba scapă şi ne obligă să-l fugărim prin bloc”, a declarat Robert Acrişor, poliţist in Caracal.

Există însă şi o parte bună pentru poliţişti. “Cei mai mulţi berbeci mor după 3-4 intervenţii, din cauza impacturilor multiple. Noi îi punem pe grătar şi, astfel, ne asigurăm necesarul lunar de hrană”, spune Robert Acrişor.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Luchian
29 decembrie 2013 10:12

Alte articole

Vezi mai mult