Operele pierdute ale lui Picasso! A decorat sute de salate de boeuf, dar toate s-au mâncat

Marele secret al artei moderne a ieşit la iveală! Un cercetător român a găsit într-o arhivă mai multe fotografii nemaivăzute cu salatele de boeuf decorate, de-a lungul timpului, de însuşi marele pictor Pablo Picasso.

Potrivit tânărului istoric Decebal Popescu, Picasso ar fi ornat sute de salate de boeuf pentru nenumărate ospeţe de Crăciun ale high-life-ului parizian. “Puţini ştiu că un adevărat burghez al anilor ‘30 avea pe masă neapărat piftie de prepeliţă, icre de cegă şi, neapărat, o salată de boeuf semnată Picasso sau Matisse. Chiar şi ‘Domnişoarele din Avignon’ sau ‘Visul’ erau doar studii pentru nişte salate de boeuf grandioase”, speculează savantul. “Din păcate, toate capodoperele astea s-au pierdut fiindcă au fost mâncate!”

“Am găsit şi nişte mărturii ale epocii, conform cărora Picasso avea o reţetă secretă de maioneză, de un galben intens, un adevărat ‘albastru de Voroneţ’ al maionezei”, adaugă cercetătorul. „Probabil nu vom reuşi niciodată să reproducem acea maioneză măiastră, dar în satele de munte se mai găsesc gogoşari identici cu cei folosiţi de Picasso!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
31 decembrie 2015 11:26
Citește mai mult despre: salata de boeuf

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult