Opriți supliciul! De frica ședințelor cu părinții, românii nu mai vor să facă alți copii

Se vorbește mult despre declinul demografic din ultimii ani, dar nimeni nu are curajul să identifice adevăratele motive pentru care s-a ajuns aici. De exemplu, nimeni nu spune nimic despre corvoada ședințelor cu părinții, care sunt unele dintre cele mai neplăcute metode de a pierde inutil timpul.

”Încă de când aflu că trebuie să merg la o ședință cu părinții, de regulă cu o săptămână înainte, mă apucă depresia”, povestește un părinte bucureștean. ”Pentru că știu că urmează să petrec două ore ce par o eternitate într-o sală de clasă cu bănci pentru copii, nu pentru adulți și să ascult lucruri irelevante. Ce tâmpenii anume ascult n-aș putea să vă sun, că niciodată nu rețin nimic după o ședință cu părinții. Rețin doar că a fost o nouă bătaie de joc la adresa timpului meu.”

Și pentru că ar face orice ca să nu mai treacă prin corvoada ședințelor cu părinții, tot mai mulți români decid să nu mai facă alți copii. ”Nu știu dacă o să rezist cu un singur copil, că e doar în clasa a II-a și mai am 10 ani de ședințe cu părinții, d-apoi să mai fac un copil, să ajung să mă duc și pentru el la ședințe. Îmi pare rău, dar eu nu pot să fac așa ceva, așa că am decis cu soția să nu mai facem alt copil. Exclusiv din motivul ăsta, al ședințelor cu părinții”, a anunțat un alt părinte.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
18 mai 2017 13:05

Alte articole

Vezi mai mult