Opulenţă! Pe lângă clopotul uriaş, Patriarhul a comandat şi 174 de tone de moaşte de la muntele Athos

Proiectele nebuneşti ale Bisericii nu se mai termină! După clopotul de 25 de tone fabricat în Austria, Patriarhul Daniel a dezvăluit astăzi că va importa şi moaştele pentru Catedrala Neamului. O cantitate nu tocmai modestă – mai bine de 174 de tone de mâini, picioare şi capete de sfinţi – va sosi curând de la Athos prin Portul Constanţa.

“Deşi în România avem producători excelenţi de moaşte artizanale, am ales Grecia pentru că doar călugării de acolo pot furniza asemenea cantităţi, la un preţ decent şi într-un timp rezonabil. Un lot de 200 de nasuri ale Sf. Parascheva, de exemplu, costă 7000 de euro la Athos şi mai bine de 15000 dacă le produci la Voroneţ”, spune pr. Onufrie Râuleţ, şeful diviziei de comerţ exterior al Patriarhiei.

Prima barjă de moaşte va fi descărcată mâine, urmând să ajungă cel târziu marţi la Mitropolie, unde preţioasele relicve vor fi repartizate pe racle în vederea instalării în Catedrală. Autorităţile portuare din Constanţa spun că au luat măsuri sporite de securitate pentru a preveni accesul persoanelor necunoscute care ar încerca să pupe moaştele înainte de inaugurarea lăcaşului din Capitală.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
9 aprilie 2017 03:45
Citește mai mult despre: catedrala clopot moaste patriarhiul daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult