A început sezonul ţuicii, când ies la iveală adevăratele realizări ale poporului român! Anul acesta, cununa de lauri îi revine lui Gheo Ţ., un gospodar din părţile Bihorului, care şi-a făcut în şură un cazan de ţuică mai mare decât mult lăudatul clopot al Catedralei Neamului.

cazan_tuica_imens_clopot.jpg
"Fac şi ţuică, şi pălincă, şi răchie de gutui - orice ai băga în el, la un moment dat iese un fel de alcool. Să-l văd pe Patriarhul cum face la fel cu cazanul lui. Cred că fierbe de ciudă", se laudă badea Gheo.

"Bei până auzi clopote, sau toacă, sau orice instrument îţi vine ţie în minte. Chiar şi frigoarnă sau clavietă. Cum ar veni, e un cazan polifonic", a comentat un vecin, foarte mândru de proiectul faraonic al consăteanului său.

În plus, spun apropiaţii lui badea Gheo, "cazanul care pune capac tuturor cazanelor" a fost construit strict din contribuţii private, fără bani de la buget. "Ca Sagrada Familia", a comentat primarul comunei.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Sunday, 17.09.2017 08:31 Monden

National Cinematografic