Oscarul ospătarilor! Regizorii români participă în seara asta la decernarea premiilor pentru filmele cu ciorbă

Dacă noaptea trecută au fost simpli spectatori sau, în cel mai fericit caz, ospătari la decernarea premiilor Oscar, în seara asta regizorii români se pot lăuda că sunt în prim-plan. Asta pentru că în scurt timp va începe Oscarul ospătarilor, evenimentul în cadrul căruia sunt premiate filmele cu ciorbă.

Și, bineînțeles, românii sunt marii favoriți ai competiției. Asta pentru că, după cum explică reputatul critic de film Decebal Popescu, în filmele românești mâncatul de ciorbă nu este o scenă accidentală, ca-n filmele de Hollywood, ci scena centrală a peliculei. ”Regizorul român, când se apucă de un film, are în cap un singur lucru, să-i iasă bine scena în care se mănâncă ciorbă. Pentru el, restul e moloz, un tăvălug de scene irelevante”, a explicat criticul.

Cum hegemonia regizorilor români în materie de filme în care se mănâncă ciorbă este dincolo de orice dubiu, deci practic se știe că ei vor obține toate premiile puse în joc, singura grijă este legată de securitatea evenimentului. Asta pentru că participanții neutri au tendința să devină agresivi, revoltați că ei merg la eveniment crezând că vor mânca ciorbă, nu că se vor uita pe un ecran imens la unii cum o mănâncă.


Scris de Calin
5 martie 2018 19:03

Alte articole

Vezi mai mult