Părinţii studenţilor se plâng că din cauza gratuităţii pe CFR copiii lor vin prea des acasă ca să le ceară bani

Dacă studenții sunt încântați de gratuitatea pe care o au pe CFR, nu același lucru se poate spune despre părinții lor. Aceștia se plâng că gratuitatea le permite studenților să vină și de câte trei-patru ori pe lună acasă, ca să le ceară bani, dar și să se încarce cu șnițele și cu borcane de zacuscă.

”Era mult mai simplu înainte, când își permitea să vină acasă doar o dată la câteva luni”, spune un părinte de student. ”Atunci doar mă suna să-mi ceară bani, dar scăpam ușor de el. «Da, fiule, acum mă îmbrac și merg la bancă», «Stai că era bancomatul nefuncțional, îți trimit mâine banii» sau «I-am pus, dar or fi greșit ceva cei de la bancă», îl făceam ușor din vorbe și nu-i trimiteam nimic.”

Însă de când cu gratuitatea pe CFR, părintele se plânge că nu mai are soluții. ”Păi vine și mă ia de mână să mergem la bancomat, să scot bani pentru el, n-am scăpare”, spune acesta. ”Gratuitatea asta pe CFR mă va băga în faliment. Fie asta, fie o să ajung să mă ascund de propriul copil mai ceva decât de administrator. M-am gândit și să mă mut, să nu mă mai găsească copilul când vine acasă, atât de disperat sunt.”

Scris de Calin
21 octombrie 2017 09:10
Citește mai mult despre: bani cfr student tren

Alte articole

Vezi mai mult