Patriarhul avertizează: „Efectele postului se anulează dacă de Crăciun nu donezi pentru Catedrală!”

O, ce veste îngrijorătoare pentru credincioşi! Patriarhul Daniel îi atenţionează că riscă să piardă tot ce au agonisit spiritual în postul Crăciunului dacă nu manageriază corect situaţia şi material. Mai exact, Întâi Strângătorul BOR spune că postul trebuie obligatoriu dublat sau chiar triplat cu donaţii consistente pentru Catedrala Neamului. În caz contrar, se consideră blasfemie şi se anulează din oficiu orice efort prealabil de tipul abţinerii de la şaorma sau de la înjurăturile anti-Fcsb.

„E ca şi cum ai purta o haină lungă, toată numai aur, dar pe cap ai doar nişte pârlite de perle; nu tu diamante, platină, nimic-nimic. Pari neterminat, te râde lumea pe stradă”, rosteşte Patriarhul o pildă explicativă. El acuză enoriaşii că s-au învăţat prost, mulţumindu-se doar să respecte restricţiile postului şi făcându-se a uita de mărinimie, mai ales cea financiară: „Toţi se bazează că Dumnezeu e bun, e milostiv… şi profită de asta ca să-l facă la buzunare. Pe el îl mai păcăleşti, e naiv – cu tot respectul, că şi eu am păr alb ca al lui şi ştiu cum e la bătrâneţe. Dar pe mine nu mă duci de nas cu bancnota de 5 lei sau cu scuze puerile de tipul suntem săraci”, pune Daniel piciorul în prag.

Pentru a asigura un cash flow eficient, Patriarhul oferă contribuabililor o perioadă de graţie şi bonusuri generoase. Astfel, donaţiile făcute până de Bobotează vor avea efect retroactiv, iar cele din zile speciale (25 decembrie, Sf. Vasile) vor conta ca dublul unei zile de post. „Totuşi, lumea să nu se culce pe-o ureche, căci nici o donaţie n-are efect dacă nu e însoţită la rându-i de o altă donaţie. Instant, în formă financiară sau în mod excepţional în natură, dacă vorbim de lingouri”, precizează Patriarhul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Harald
27 decembrie 2015 02:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult