Mergi la mare? Pregăteşte câţiva lei pentru Catedrala Neamului! Patriarhul Daniel şi-a amenajat un ghişeu la intrarea pe podul de la Feteşti, unde toţi turiştii sunt invitaţi “prieteneşte” să doneze. În caz contrar, o ploaie neaşteptată le-ar putea ruina vacanţa tuturor celor cazaţi pe litoral, avertizează întâistătătorul Bisericii.

patriarhul_aduce_ploaia_santaj.jpg
“Am auzit că la Feteşti sunt cozi de mii de oameni, rivalizând cu cele de la sfânta Parascheva sau sfântul Nifon. Unde-s cozi, sunt şi bani pentru înfăptuirea visului nostru măreţ!”, spune Preafericitul. “Nu cer mult, doar câţiva lei pentru Catedrală, câţiva pentru colecţia de moaşte, câţiva pentru refacerea stocului de tămâie... Eu ştiu că toţi turiştii şi-ar dori zile însorite, ar fi păcat ca cineva să se roage pentru ploaie taman când merg ei la plajă, nu?”

“Să nu cumva să credeţi că sunt un om rău”, a explicat Patriarhul cu un zâmbet larg, de om rău. “Dar trebuie să vă puneţi în situaţia mea: e o secetă teribilă, sunt mii de agricultori dornici să-mi ofere bani să mă rog pentru ploaie... Vreau doar să aflu dacă turiştii de pe Litoral sunt dispuşi să dea mai mult ca să nu o fac!”

“E vorba, totuşi, de o sumă modestă. Altfel, sper să aveţi umbrelele la voi!”, le-a spus Preafericitul vamaioţilor şi mamaioţilor deopotrivă.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Friday, 14.08.2015 16:23 Monden

National Cinematografic