Patriarhul Daniel ne bate obrazul: “Vine patriarhul Rusiei în vizită şi ne găseşte cu Catedrala neterminată”

În ciuda titlului pe care îl poartă, Preafericitul nu e prea fericit de poporul pe care îl păstoreşte! Potrivit apropiaţilor, la auzul veştii că vine în vizită Patriarhul Chiril al Moscovei, Patriarhul Daniel a făcut o criză de nervi, acuzându-i pe români că din cauza lor Catedrala Neamului nu e nici măcar ridicată complet, darămite pictată şi aurită.

„În halul ăsta de lene şi delăsare am ajuns, fraţilor? Dacă fiecare primărie din ţară cotiza cu un amărât de milion de euro în plus, aveam cu ce să-l primim pe bietul om! La naiba, e ditamai patriarhul Rusiei, nu putem să-l băgăm în coşmelia asta bătrânească”, a izbucnit Preafericitul, dând cu amărăciune un şut vechii biserici de pe dealul Mitropoliei.

Punând paie pe foc, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse i-ar fi scris recent Patriarhului Daniel pe Whatsapp că abia aşteaptă să vadă noua noastră catedrală. „Preafericirea Sa vă iubeşte ca pe nişte fii, dar îi vine să intre în pământ de ruşine cu voi, săraci nenorociţi care sunteţi”, a comentat purtătorul de cuvânt al BOR, pr. Geani Cârlig.

Scris de Vasile
28 septembrie 2017 17:09
Citește mai mult despre: catedrala Patriarhul Daniel patriarhul rusiei

Alte articole

Vezi mai mult