Patriarhul Daniel susţine că brazii de Crăciun nu trebuie aruncaţi, ci îngropaţi cum se cuvine

Patriarhul Daniel a decis să-i afurisească public pe românii care comit gravul păcat al aruncării bradului, îndemnând creştinii adevăraţi să folosească cimitirele speciale pentru brazi înfiinţate pe lângă toate bisericile.

„Aruncarea cetinei, potrivit celei de-a treia epistole a lui Maftei către Soborniceni, înseamnă păcat de moarte, ca şi neachitarea contribuţiei de enoriaş”, susţine Patriarhul.

Autorităţile BOR declară că brazii trebuie îngropaţi cum se cuvine şi nu incineraţi, sau lăsaţi pe terenuri virane, aşa cum din păcate procedează mulţi oameni certaţi cu Dumnezeu.

„Inconştienţa acestora poate atrage după sine mânia Domnului asupra întregului sat, sau asupra întregului bloc. Trebuie făcute rânduielile cele cuvenite la fiecare brad, pentru că bradul are suflet şi este arbore sfânt, la care se adăpostea Mântuitorul nostru.

Potrivit Patriarhului, taxa de înmormântare creştinească a bradului este mai degrabă una modică, respectiv 50% din taxa pentru un om, iar cetăţenii nu au niciun temei creştinesc pentru a evita acest mic exemplu de bunăvoinţă faţă de Dumnezeu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
17 ianuarie 2013 15:01

Alte articole

Vezi mai mult