Patriarhul Daniel, victorie în instanţă! Supermarketurile nu mai au voie să vândă ouă pentru că sunt obiecte de cult

Adio, ouă la supermarket! În urma plângerilor repetate ale Bisericii Ortodoxe, Înalta Curte a decis că ouăle, obiecte “profund creştine” a căror semnificaţie este strâns legată de sacrificiul divinităţii, sunt articole de cult, asemenea candelelor sau icoanelor, şi nu pot fi comercializate decât în magazinele parohiale, indiferent de perioada anului.

“Am avut foarte mult de suferit din pricina concurenţei neloiale a marilor lanţuri de supermarketuri, a buticurilor de cartier şi a ţăranilor de la piaţă, care vând ouă nesfinţite la preţuri ridicol de mici. Era şi timpul ca ouăle de găină să fie recunoscute ca obiecte de cult, supuse anumitor reguli şi vândute în biserici, unde credincioşii au garanţia autenticităţii”, a declarat Preafericitul.

“Eu dau oul cu 5 lei. Cum pot rezista pe piaţă când ăia vând oul cu 60 de bani?”, se plânge Onufrie, preot paroh în comuna Cococi, Argeş.

Pe lângă ouă, Biserica intenţionează să îşi extindă monopolul şi asupra pâinii şi vinului, lăsând hipermarketurile fără o bună parte din obiectul muncii. “Dacă şi alea vor fi clasificate la obiecte de cult, magazinele obişnuite vor putea comercializa doar mălai şi bere”, avertizează Toma Filip, reprezentantul legal al unei alimentare din cartierul Rahova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
3 aprilie 2018 13:02
Citește mai mult despre: oua pasti Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult