În sfârşit, am aflat de unde a început obiceiul celor 40 - sau 44 - de pahare pe care trebuie să le bea fiecare român de Mucenici! Într-un interviu recent, Patriarhul Daniel a dezvăluit că aşa-zisa tradiţie a fost inventată de mai-marii Bisericii dintr-un motiv cât se poate de pragmatic: atunci când nu sunt beţi morţi, românii sunt nişte chitroşi.

mucenici_40_pahare_patriarhul.jpg
"De ce să ne ascundem după degete - de la românul treaz n-ai să vezi un ban. Altfel stai de vorbă cu omul beat! Sparge puşculiţa, face cinste la toată masa, iar dacă-i fluturi puţin cutia milei pe la nas, simte nevoia să se dea în stambă şi decartează mai ceva ca Gigi Becali", a recunoscut Preafericitul.

"După ani de experimente, Sfântul Sinod a stabilit în 1953 că maximul de generozitate e atins după 40-44 de păhărele. Mai mult de atât şi pacientul pică sub masă. Mai puţin, şi dărnicia beţivului nu e la nivelul optim", a adăugat Patriarhul.

"Ca-n reclama aia la Snickers: nu eşti tu când eşti treaz", a glumit un alt reprezentant al Bisericii.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Saturday, 09.03.2019 02:04 Monden

National Cinematografic