În sfârşit, am aflat de unde a început obiceiul celor 40 - sau 44 - de pahare pe care trebuie să le bea fiecare român de Mucenici! Într-un interviu recent, Patriarhul Daniel a dezvăluit că aşa-zisa tradiţie a fost inventată de mai-marii Bisericii dintr-un motiv cât se poate de pragmatic: atunci când nu sunt beţi morţi, românii sunt nişte chitroşi.

mucenici_40_pahare_patriarhul.jpg
"De ce să ne ascundem după degete - de la românul treaz n-ai să vezi un ban. Altfel stai de vorbă cu omul beat! Sparge puşculiţa, face cinste la toată masa, iar dacă-i fluturi puţin cutia milei pe la nas, simte nevoia să se dea în stambă şi decartează mai ceva ca Gigi Becali", a recunoscut Preafericitul.

"După ani de experimente, Sfântul Sinod a stabilit în 1953 că maximul de generozitate e atins după 40-44 de păhărele. Mai mult de atât şi pacientul pică sub masă. Mai puţin, şi dărnicia beţivului nu e la nivelul optim", a adăugat Patriarhul.

"Ca-n reclama aia la Snickers: nu eşti tu când eşti treaz", a glumit un alt reprezentant al Bisericii.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Vasile | Saturday, 09.03.2019 00:04 Monden

National Cinematografic