Patriarhul profită de legea anti-fumat: ”După slujbe, biserica se tranformă în bar de fumători”

O soluţie elegantă la problema fumatului. Văzând o nouă portiţă de a face bani, Biserica a intrat pe sectorul de baruri şi cârciumi. Toate lăcaşele de cult vor funcţiona după slujbă ca birturi sau cluburi, în funcţie de zonă. Probleme cu legea nu vor fi, pentru că nicio autoritate a statului nu are jurisdicţie asupra bisericilor, care vor avea exclusivitate pe cârciumi cu fumat permis.

“Fumătorii sunt încurajaţi să vină la noi. După un mic proces de sfinţire a ţigărilor, care elimină problemele legale, fumătorii pot lua loc în strană şi vor avea mese în faţă. Berea va fi ceva mai scumpă, de la 15-20 de lei în sus, dar cred că e un preţ pe care fumătorii îl vor plăti cu plăcere.. Nu se va da bacşiş, dar se va trece obligatoriu şi pe la cutia milei”, explică Patriarhul Daniel.

Divizia de marketing a Bisericii s-a mobilizat exemplar: “Ca muzică ambientală, se va încerca adaptarea unor imnuri bisericeşti pe ritmuri de manele, ca să fie mai destinşi clienţii. Pentru servire vom face un casting cu cele mai apetisante călugăriţe. Avem de unde alege, Moldova e plină de bagaboante care cică s-au pocăit şi s-au retras prin mânăstiri”, a mai spus Patriarhul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
27 ianuarie 2016 14:01
Citește mai mult despre: biserica fumat Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult