Patrioți până la bani. Românii preferă cârnaţii ungureşti, că ăia tradiţionali româneşti sunt mult prea scumpi

Deși de dau mai iubitori de țară, majoritatea românilor se reorientează rapid când sunt implicați banii. Cel mai bun exemplu este dat de așa-zisele produse tradiționale românești care apar prin tot felul de târguri, pe care românii le evită din cauza prețurilor mult prea mari.

”Or fi ele produse tradiționale românești, dar prețurile sunt tradiționale pentru Elveția sau Monaco”, spune un român neaoș. ”Așa că prefer să iau cârnați ungurești, că sunt mai ieftini și cel puțin la fel de gustoși. Cât timp nu sare un ungur din cârnat să mă bată la cap că ei au fost primii în Ardeal, n-am nici o problemă cu cârnații ungurești. Pot să fie și din carne ținută sub șaua calului, prețul și gustul sunt excelente.”

Și nu doar cârnații, ci și telemeaua, brânza sau cozonacul românii preferă să le ia tot de la unguri. ”Dacă iau telemea sau brânză, n-am nici o problemă că s-a folosit lapte de vacă sau oaie ungurească, că doar nu animalele astea vreau să ne fure Ardealul”, se justifică un alt român. ”Ca să nu mai zic că nici nu se compară cozonacul nostru, care e o mizerie, cu ăla unguresc, baigli, sau cum îi zice.”


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Calin
7 decembrie 2016 11:12

Alte articole

Vezi mai mult