Peisaj de basm în Vaslui: doi localnici s-au bătut cu buzduganele

Vasluiul are un potențial turistic enorm, doar că nimeni nu pare interesat să-l valorifice. Putem spune fără să exagerăm deloc că Vasluiul este județul din România în care întâlnești cele mai multe peisaje de basm.

Chiar și azi, de exemplu, un peisaj de basm a fost vizibil lângă Bârlad, unde doi vasluieni s-au bătut cu buzduganele. Și-au dat cu ele în cap, le-au aruncat de la distanță unul spre celălalt, s-au tăvălit pe jos, exact ca Făt-Frumos și zmeul în basme. Era evident pentru toată lumea că asistă la un peisaj de basm.

Peisajele de basm apar mai ales seara, în apropierea birturilor din județ. La ele participă însă nu dar vasluienii care au buzdugane, ci și cei mai puțin înstăriți, care trebuie să se descurce cu furci sau topoare.

Iar poliția nu intervine când vasluienii își dau cu buzduganele în cap. „Când întâlnim un peisaj de basm, datoria noastră este să-l prezervăm, nu să-l distrugem. Așa că mai degrabă îi ajutăm să-și dea cu buzduganele în cap decât să-i amendăm“, a explicat agentul de poliție vasluian Ghiocel Asimionesei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
20 ianuarie 2023 16:49
Citește mai mult despre: Vaslui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult