Pentru a încuraja oamenii să strângă după câinii lor, statul va organiza Loteria Rahaţilor

Luate şi ele prin surprindere de succesul Loteriei Bonurilor, autorităţile sunt acum hotărâte să aplice strategia şi în alte domenii! Garda de Mediu a prezentat recent un proiect pentru organizarea Loteriei Rahaţilor de Câine, menită să încurajeze cetăţenii să strângă excrementele animalelor în loc să le abandoneze pe trotuare sau în parcuri.

Potrivit comisarului de mediu Decebal Popescu, în cadrul Loteriei Rahaţilor de Câine, statul va pune la bătaie un premiu lunar foarte atractiv: un milion de lei. Ca şi în cazul loteriei bonurilor fiscale, extragerea va fi transmisă în direct pe TVR1.

“Folosind metoda tradiţională, cu biluţe, vom extrage o rasă de căţel, o consistenţă şi o lungime a rahatului. De exemplu, luna aceasta premiul ar putea merge la deţinătorul unui rahat semi-moale de husky, lung de 7 cm. Bineînţeles, dacă se prezintă la Garda de Mediu mai mulţi rahaţi semi-moi de husky de 7 cm, premiul se va împărţi în mod egal după omologare.”

Amintim că legea prevede amenzi pentru cetăţenii care nu strâng după câinii lor, însă măsura a fost complet inutilă. “Fiecare ţară are specificul ei. Aşa cum în Germania a funcţionat cu sancţiuni, în România avem semne clare că şansa unui câştig uşor ar fi mult mai eficientă în a convinge populaţia să nu rămână indiferentă la actele de defecaţie animalieră.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
12 mai 2015 12:05

Alte articole

Vezi mai mult