Pentru că e post, Patriarhul Daniel susține că n-are voie să dea rest

Surpriză și nu prea pentru enoriașii care au plătit acatiste în această perioadă la Patriarhie. Invocând că este post, Preafericitul Daniel spune că e păcat de la Dumnezeu să dea rest, așa că mulți enoriașii au ajuns să plătească câte 100 de lei pentru un acatist care în mod normal e 20-30 de lei.

Dar asta nu s-ar fi întâmplat fără o strategie bine gândită și executată a Patriarhului Daniel. Pe o rază de 10 km în jurul Patriarhiei nu există momentan niciun bancomat care să dea bancnote mai mici de 100 de lei.

Asta pentru că sute de preoți au fost trimiși de Patriarh pe teren ca să scoată din bancomate toate bancnotele de 10 și 50 de lei. Fiecare preot are arondate câteva bancomate și are obligația să se asigure zilnic că a scos din ele toate bancnotele de 10 și 50 de lei.

Desigur, sistemul gândit de Patriarh nu este infailibil, pentru că unii preoți se oferă să le schimbe enoriașilor suta de lei în bancnote de 10 lei. Mai exact, șapte bancnote de 10 lei pentru una de 100 de lei, „pentru că șapte este cifra lui Dumnezeu“, după cum se justifică preoții care fac asta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
27 noiembrie 2022 10:05
Citește mai mult despre: acatist Patriarhul Daniel post

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult