Pentru că lumea nu se mai îmbulzea, Patriarhia a adus autocare cu pupaci la Sfintele Moaşte

Potrivit unor martori oculari, anul acesta la Sfintele Moaşte ale Sf. Dimitrie de la Patriarhie ar fi fost aduse zeci de autocare cu pupaci din provincie, pentru că Patriarhului Daniel îi place să vadă cozi lungi la pupatul de moaşte, iar bucureştenii s-au cam săturat să tot pupe aceleaşi oase putrezite.

„Patriarhul nu ştie, dar dacă nu veneam imediat cu pupacii din provincie, cred că de data asta am fi avut circa 200 de pelerini. Coada n-ar fi ajuns nici până la capătul aleii Patriarhiei”, susţine arhiereul Robert Acrişor, care s-a ocupat de logistică.

Sute de autocare cu pupaci, adică oameni dispuşi să pupe orice în schimbul unei pomeni oarecare, au îngroşat rândurile, lângă Patriarhie părând că aşteaptă zeci de mii de aşa-zişi pelerini. În plus, se pare că cei care pupă moaştele o dată revin imediat la coadă, pentru ca Patriarhul să fie încântat.

„Aşa îi place lui, să vadă lume multă. Zice că vrea să audă pupăturile pe Moaşte din Palatul Patriarhal, aşa îi place să se trezească, în plescăit de buze de creştin”, mai declară arhiereul Robert Acrişor.

Scris de Ionut
26 octombrie 2013 05:10

Alte articole

Vezi mai mult