Pentru că puşcăriile sunt pline, românii pot executa pedepse la nunţi

O nouă modificare a codului de procedură penală oferă alte facilități pentru cei care execută pedepse de lungă durată în pușcării. Astfel, aceștia pot opta pentru reducerea pedepsei cu participarea la o nuntă românească, pedeapsa fiind redusă substanțial în funcție de tipul nunții și amploarea acesteia.

„Se vor lua în calcul mai mulți factori, dacă este vorba de o nuntă cu toate neamurile, aici se adaugă ceva în plus la scor, dacă se aduc sarmalele pe marșul lui Radetzky se mai scade o zi de pușcărie. Dacă e vorba de nuntă cu dar cu strigare, încă două zile, dacă nașul sau socrii se fac pulbere și te obligă să bei o tărie ordinară „de casă” iar se adaugă la scăderea pedepsei pentru că vorbim de condiții inumane”, a declarat Aristide Bodonea, vicepreședinte al Asociației Naționale a Pușcăriilor, Aresturilor și Locurilor de Detenție.

Pe noua lege un român poate scăpa de un an de pușcărie dacă merge la 12 nunți. „Din experiența noastră de până acum absolut niciun deținut nu a cerut vreodată, în istoria țării, să primească câteva zile libere ca să meargă la o nuntă. Deci, suntem în siguranță, nu va abuza nimeni de așa ceva”, a mai compeltat dl. Bodonea.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

5 august 2017 14:08
Citește mai mult despre: cort nunta puscarie

Alte articole

Vezi mai mult