Industria românească de film e în permanentă evoluţie. În prezent, nu doar că am depăşit problemele cu sunetul şi putem auzi fiecare nuanţă atunci când actorii sorb ciorba în tensionatele scene de conflict casnic mocnit, care fac deliciul festivalelor internaţionale de film. Acum, filmul românesc trece într-o nouă eră. La premiile Gopo din acest an în juriu va fi şi marele Chef Scărlătescu.scarlatescu_ciorba_gopo.jpg

“Din moment ce orice film românesc produs în prezent poate avea titlul “Corupţie şi ciorbă, sau Securişti şi ciorbă”, e firesc ca în juriu să fie o persoană care poate aprecia ciorba. Chef Scărlătescu are acest discernământ şi cred că e un mare pas înainte pentru filmul românesc”, a declarat Cristian Mungiu, regizorul filmului Bacalaureat, o capodoperă a cinematografiei, care încântă spectatorii cu peste 10 scene cu ciorbă.

Prezenţa lui Scărlătescu ridică ştacheta la festival. Nu mai merge cu aceeaşi ciorbă, e posibil ca în viitoarele filme româneşti să vedem tipuri noi de supă, precum ramenul japonez. Un regizor mai tânăr are de gând să tragă o scenă în care personajele mănâncă sushi cu beţigaşele, dar i s-a atras pe loc atenţia că totuşi România nu va finanţa aşa ceva: “Românii nu sunt pregătiţi pentru un asemena şoc cultural, ei vor să vadă în continuare în filmele româneşti doar avorturi, securişti, violuri şi multă ciorbă”, a mai spus Mungiu.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Ionut | Friday, 15.07.2016 14:03 Monden

National Cinematografic