Cândva nava-amiral a industriei chimice româneşti, producţia de mezeluri e printre cele mai afectate de epidemia de pestă porcină! Fabricanţii se plâng că trebuie să retragă de pe rafturi mii de tone de parizer şi crenvurşti, pentru a înlocui etichetele pe care scrie "porc" cu unele pe care scrie "pui".

etichetaschimbata_parizer.jpg
"Anul ăsta au ieşit pe poarta combinatului nostru circa 200.000 de unităţi de parizer de diferite calibre, dintre care 80% etichetate drept 'parizer de porc'", spune Avram Ciocu, producător de parizer din Copşa Mică. "Din cauza pestei porcine, nu putem exporta nici un parizer cu porc pe etichetă. Practic, trebuie să chemăm toată marfa înapoi, să răzuim porcul, să lipim deasupra un pui, un curcan, o pisică, ceva. Toate astea se vor reflecta în preţul produsului!"

Câţiva producători mai chibzuiţi s-au pregătit însă din timp pentru pesta porcină, aceştia înlocuind încă din 2006-2007 pretenţioasele etichete "parizer de porc" sau "crenvurşti de crocodil" cu unele generice, ca "masă plastică cu aromă de mamifer" sau "aliment tip baton".

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 04.09.2018 12:31 Monden

National Cinematografic