Pesta porcină îngenunchează industria parizerului! Milioane de etichete trebuie retipărite cu pui în loc de porc

Cândva nava-amiral a industriei chimice româneşti, producţia de mezeluri e printre cele mai afectate de epidemia de pestă porcină! Fabricanţii se plâng că trebuie să retragă de pe rafturi mii de tone de parizer şi crenvurşti, pentru a înlocui etichetele pe care scrie „porc” cu unele pe care scrie „pui”.

„Anul ăsta au ieşit pe poarta combinatului nostru circa 200.000 de unităţi de parizer de diferite calibre, dintre care 80% etichetate drept ‘parizer de porc'”, spune Avram Ciocu, producător de parizer din Copşa Mică. „Din cauza pestei porcine, nu putem exporta nici un parizer cu porc pe etichetă. Practic, trebuie să chemăm toată marfa înapoi, să răzuim porcul, să lipim deasupra un pui, un curcan, o pisică, ceva. Toate astea se vor reflecta în preţul produsului!”

Câţiva producători mai chibzuiţi s-au pregătit însă din timp pentru pesta porcină, aceştia înlocuind încă din 2006-2007 pretenţioasele etichete „parizer de porc” sau „crenvurşti de crocodil” cu unele generice, ca „masă plastică cu aromă de mamifer” sau „aliment tip baton”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
4 septembrie 2018 10:31
Citește mai mult despre: industrie parizer pesta porcina

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult