Ploaie de stele spectaculoasă în Buzău: sătenii aşteaptă jandarmii să le cureţe meteoriţii din curte

Ca în fiecare vară, Perseidele au brăzdat cerul nopţii iar românii le-au întâmpinat cum ştiu ei mai bine! Dacă, în majoritatea regiunilor ţării, oamenii s-au urcat cu telescopul pe deal pentru a vedea mai bine ploaia de stele, locuitorii judeţului Buzău s-au închis în case şi aşteaptă cuminţi intervenţia autorităţilor.

Peste 700 de jandarmi au fost trimişi de la Bucureşti să le măture buzoienilor mormanele de meteoriţi din curţi şi de pe uliţă.

„De obicei se dezintegrau în atmosferă, dar anul ăsta am avut cea mai puternică ploaie de stele din ultimii 90 de ani, maică. Nu pot să deschid uşa de meteoriţi, mi-au făcut crater în coteţul păsărilor, drumul până la birt e acoperit cu troiene de meteoriţi de până la 3 metri. Eu nu pot să-i dau la o parte, că-s operat şi sunt foarte grei. Cei mai mulţi sunt metalo-pietroşi, alcătuiţi din siliciu şi nichel, cu cristale de olivină galben-verzuie, având o vechime de circa 3 miliarde de ani”, a declarat nea Jean, beţiv şi astronom amator din localitatea Odăile.

Singurii care nu respectă tradiţia sunt câţiva buzoieni emancipaţi, care au aflat de pe internet că meteoriţii pot valora o grămadă de bani. Aceştia, spun martorii, le cer jandarmilor o taxă consistentă dacă vor să le cureţe curtea de bolovani.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
13 august 2017 13:08
Citește mai mult despre: Buzau jandarmi meteoriti perseide ploaie de stele

Alte articole

Vezi mai mult