Poliţist, învins la şah de supercomputerul Deep Blue, care era scos din priză

Încă o victorie pentru inteligenţa artificială! Supercomputerul Deep Blue, produs de IBM, a reuşit să învingă la şah un agent de poliţie din Bucureşti. N-ar fi o noutate – de-a lungul anilor, chiar şi marii maeştri au fost bătuţi de calculatoare – însă de data aceasta Deep Blue era… scos din priză.

„Nu ne făceam mari speranţe”, spune Dick Cox, programator IBM. „Noi l-am anunţat pe domnul agent Decebal Popescu că nu e cel mai bun moment pentru o partidă de şah, Deep Blue fiind scos din priză din cauza unor defecţiuni la discombobulatorul pozitronic. Cu toate astea, poliţistul a insistat să îi dăm înainte. Iată că n-a calculat bine!”

Victoria fulgerătoare a AI-ului defect a venit ca un şoc pentru fanii lui Decebal Popescu. „Decebal e cel mai bun la şah din toată Secţia 29, mândria Berceniului. A fost un şoc pentru noi”, spune un coleg al poliţistului. „Partida părea că merge bine, până în primele 15 secunde, când Deep Blue încă nu făcuse nimic, iar Decebal a cedat psihic, a răsturnat tabla şi a anunţat că se dă bătut.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
30 august 2021 11:52
Citește mai mult despre: deep blue politisti sah

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult