Polițiștii au anihilat o rețea de traficanți de organe care le vindeau tinerilor organe de mare risc

Traficanții acționau în preajma liceelor, unde le vindeau organe de mare risc copiilor de bani gata. Când i-au arestat, polițiștii au găsit asupra lor peste două kilograme de organe în stare pură, care proveneau, cel mai probabil din America de Sud. Nu se știe exact modul în care organele au fost trecute frontiera, dar specialiștii bănuiesc că traficanții și le-au introdus într-un mod absolut grețos în propriul corp.

“Am confiscat de la acești tineri doi rinichi și o cornee. Pe piața neagră, marfa asta valorează 30.000 de euro. Trebuie să înțelegeți că există unii oameni dependenți de dializă care sunt disperați să-și facă rost de rinichi,” a explicat chestorul Augustin Pulmon, șeful direcției anti-organ din candrul Poliției Capitalei.

Ce e mai îngrijorător este că tinerii care își cumpără organe de la traficanți și le implantează singuri, în condiții insalubre. Ca dovadă, venele lor sunt pline de înțepături, de la transfuziile de sânge pe care și le fac în propria locuință. Din păcate, consumatorii de organe sunt foarte expuși bolilor, deoarece își transplantează organe de la unii la alții, transmițându-și altfel diferite afecțiuni.

Lunar, poliția arestează zeci de traficanți de organe. Printre ei sunt luate la secție însă și persoane care se întâmplă să fie simpli consumatori. Chiar săptămâna trecută oamenii legii au arestat pentru consum un tânăr care avea la el un ficat, doi rinichi, o inimă și doi plămâni nou-nouți, de maxim 25 de ani.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
1 noiembrie 2011 05:59

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult