Polițiștii, dotați cu body cams. 90% din filmări sunt cu cozi la șaorma

A sosit timpul ca şi agenţii noştri de poliţie să fie dotaţi cu celebrele „body cams”, camere de filmat montate în zona burţii pentru înregistrarea intervenţiilor în forţă.

Din păcate, rezultatele sunt dezamăgitoare: 90% din filmările obţinute sunt de la intervenţii în forţă la şaormărie, unde poliţiştii stau adesea la coadă pentru una mare cu de toate.

„Cu sau fără body cam, nu e foarte palpitant ce se întâmplă la o coadă la şaorma. Se strigă ingrediente, se vehiculează sume modeste de bani şi din când în când capturezi vreo infracţiune măruntă, gen 5 lei în minus la rest, un meltean care se bagă în faţă sau o porţie prea mică de usturoi. Nimic care să justifice preţul aparaturii”, se plânge agentul-şef Tiţian Feraru din Buftea.

„Pe de altă parte, e util când facem chetă şi îl trimitem pe Popescu după şaorma. Uneori mai ‘uită’ bonul, alteori susţine că ‘nu mai aveau de vită’, cum putem noi să fim siguri că nu ne dă ţeapă? Acum ne uităm la filmare, nu există neclarităţi din astea periculoase”, explică chestorul Marcel Dingău de la IGP.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
18 septembrie 2020 14:18
Citește mai mult despre: camere politisti saorma

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult