Porcii și veganii exultă: „Faptul că a nins înseamnă că vom avea grâu și porumb din belșug”

Neaua căzută peste România este un prilej de bucurie pentru agricultori și animalele pe care le au în grijă. Orice român gospodar știe, din moși strămoși, că o zăpadă consistentă va proteja pământul și astfel vom avea parte de o recoltă bogată de cereale.

„E bine că se face porumbul devreme, dar și grâul, orzul, sau ovăzul și putem pune porcul la îngrășat mai devreme. În felul ăsta, de Crăciun or să fie mult mai grași și mai gustoși”, spune Marin P., un țăran din județul Ialomița. „În zilele astea lumea nu prea mai cultivă, cine mai are grijă de vreun porc. Dar e bine că sunt tot mai mulți vegani, ceea ce e mult mai profitabil. Porumbul cu care îngrășam doi porci ne ajunge să hrănim 20 de vegani un an întreg. Plus că ei plătesc mai mult pentru el, că e bio, orice o fi însemnând asta”, a precizat nea Marin.

Comparația cu veganii nu a fost tot timpul cea mai bună soluție pentru agricultori. Văzând că mănâncă cam aceleași lucruri, unii țărani au încercat să dea semințe de quinoa porcilor și au descoperit că, în loc să se îngrașe, au început să grohăie filosofii de doi lei despre natură și univers. „Dacă voiam un porc vorbitor în bătătură îl creșteam pe Adrian Severin”, a declarat un țăran.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

19 ianuarie 2016 11:11
Citește mai mult despre: grau iarna mancare ninsoare porumb vegani

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult