Posibilă soluție la traficul infernal? La femei, școala de șoferi va dura 4 ani, ca facultatea

Inițiatorii acestei modificări legislative spun că știu că facultatea nu mai este 4 ani ci 3, dar, totodată, atenționează că acest lucru nu este valabil în toate facultățile. „Puteam să punem 6 ani ca la medicină, dar am zis că e suficient și 4”.

Facultatea va cuprinde o serie de cursuri specifice domeniului vizat, care vor aprofunda fiecare din detaliile condusului de autoturisme rutiere. Un an întreg va fi dedicat pornirii de pe loc în timp ce ultimii doi ani vor fi, exclusiv, parcării laterale. „Am acordat o deosebită importanță culorii mașinii. Deși femeile pot face deosebiri între 40 de nuanțe de grena, nu pot deosebi o mașină roșie de una albastră”, se spune în expunerea de motive.

Printre cursurile opționale se numără orele de machiaj în oglinda mașinii sau seminarul „cum să fie mai ordine în torpedou decât în geantă”, susținut de renumiți profesori de matematică și statisticieni. Totodată, inițiatorii legii spun că nu este vorba de o discriminare în acest caz. „Să fim serioși, vorbim de România, aici mai multe femei au carnet de șofer decât facultate”. Instituția va permite și cursuri post-universitare cum ar fi masteratul și doctoratul în șoferie (categoriile C+E).

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

23 mai 2016 14:05
Citește mai mult despre: femei masini scoala de soferi trafic

Alte articole

Vezi mai mult